Onafhankelijke adembescherming

Om te leren welke adembescherming er bestaat en hoe daarmee veilig gewerkt wordt.

De opleiding onafhankelijke adembescherming leert de deelnemer hoe veilig en verantwoord kan worden gewerkt met onafhankelijke adembescherming, zowel met autonome toestellen als met meerurenaansluiting (leeflucht) d.m.v. slangen. Het werken met adembescherming wordt beschouwd als een risicovolle taak waarvoor een instructie moet zijn gevolgd. Tijdens deze cursus wordt de deelnemer wegwijs gemaakt in welke verschillende apparatuur beschikbaar is als adembescherming.

Er wordt geleerd om de juiste materialen te kiezen bij verschillende situaties waarbij de ademhaling gevaar kan lopen. Vervolgens leert de deelnemer deze op de juiste wijze te gebruiken.

Dit betreft de opleiding met AlphaBeta certificaat. Deze opleiding wordt tevens aangeboden in de varianten SOG en SIR

Hieronder staan de geplande opleidingen. Mochten er geen uitvoeringen gepland zijn, of heb je andere wensen voor de invulling van de training? Of wil je overleggen over de mogelijkheden? Neem dan graag contact met ons op. We helpen je graag om een passende oplossing te vinden.

Onderstaand een overzicht van de geplande opleidingen:

Momenteel is voor deze cursus online inschrijven niet mogelijk. Bel naar 088-7301270 voor het plannen van een cursus.

Examen

Voor deze opleiding wordt geen examen afgenomen. De docent toets het kennisniveau, bij voldoende gebleken kennis krijgt de deelnemer het AlphaBeta certificaat “Onafhankelijke Adembescherming”. Dit certificaat is 3 jaar geldig.

< TERUG NAAR SOG OPLEIDNGEN