Waar kennis belangrijk is, zorgen wij voor de juiste opleiding.

Vakkennis is nodig om veilig en efficiënt te werken binnen de (petro)chemische industrie en infra. AlphaBeta is al jaren actief en weet als geen ander weten hoe belangrijk veiligheid en gestructureerd werken is. Zorgen voor jezelf en je personeel staat centraal bij AlphaBeta. We bieden opleidingen op het gebied van VCA, SOG, SIR, intern transport en EHBO/BHV.

Onze missie: totaal ontzorgen op gebied van logistieke en veiligheidsopleidingen.

VCA-opleidingen

AlphaBeta verzorgt de trainingen VCA Basis, VOL-VCA en VIL-VCU, in verschillende talen.

VCA Basis geeft de deelnemer basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. De deelnemer leert risico’s herkennen en voorkomen.

VOL-VCA voegt kennis toe voor de operationeel leidinggevende, zodat deze verantwoordelijkheid kan nemen voor de door hem/haar aangestuurde operationele medewerkers.

VIL-VCU is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die personeel beschikbaar stellen aan VCA gecertificeerde bedrijven.

SOG-opleidingen

SSVV staat voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid. SOG is de SSVV Opleidingen Gids. Er moet aan de SOG worden voldaan door bedrijven die risicovolle werkzaamheden verrichten in de (petro)chemische industrie, de maritieme industrie en de industriële reiniging. Dit geldt ook voor medewerkers van VCA gecertificeerde bedrijven. AlphaBeta biedt de trainingen geheel volgens de eind- en toetstermen aan zoals vastgesteld door SSVV en gewaarborgd door VCA Infra.

SIR-opleidingen

AlphaBeta verzorgt opleidingen voor het juist en veilig bedienen van hogedruk en druk vacuüm apparatuur volgens de richtlijnen van Stichting Industriële Reiniging (SIR). Daarnaast verzorgen we opleidingen Adembescherming volgens dezelfde hoge standaard. De SIR heeft tot doel het bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. Doordat de SIR richtlijnen éénduidig zijn, worden onveilige werksituaties bij toepassing tot een minimum beperkt.

EHBO/BHV

Alle bedrijven en organisaties hebben te maken met bedrijfshulpverlening. De overheid heeft in de Arbeidsomstandighedenwet vastgelegd dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Niet alleen bij normale werkomstandigheden maar ook tijdens calamiteiten. Als er een ongeluk gebeurt op het werk, moet er iemand zijn die eerste hulp kan bieden. En als er brand uitbreekt, moeten er mensen zijn die collega’s kunnen evacueren en het eerste bluswerk doen.

Om medewerkers goed voor te bereiden op de rol van BHV’er biedt AlphaBeta deze opleiding aan. Ook kan in samenwerking met een partner van AlphaBeta ondersteund worden bij het onderhouden van een optimale BHV organisatie.

Andere opleidingen

Naast de bovengenoemde opleidingen heeft AlphaBeta een aanbod dat geschikt is voor de gehele markt. Zo bieden we trainingen voor het veilig besturen van heftruck of hoogwerker aan zonder de specifieke eisen van de SOG. Ook specifieke vragen of maatwerk opleidingen zijn bespreekbaar. Bekijk het gehele portfolio of neem contact op voor het bespreken van de wensen.

Blijf jezelf ontwikkelen

Een bijscholing of een extra opleiding kan heel belangrijk zijn voor de functie die jij bekleedt of ambieert. Maak een keuze uit één van onze opleidingen die bij jou past!