Let op: Deze cursus bevat Dagen in het verleden.

Middelbare Veiligheidskundige (MVK)

De veiligheidskundige heeft grote kennis van de Nederlandse veiligheidswetgeving en gebruikt die kennis om bedrijven advies te geven op het gebied van hun veiligheidsbeleid. Naast de adviezen van een Veiligheidsdeskundige op het gebied van de veiligheidswetgeving, de Arbowet, inventariseert hij ook risico’s en beoordeelt hij hoe veilig de werkomgeving voor de werknemers zijn. Als blijkt dat er maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid binnen een bedrijf verder te verbeteren, zorgt de Veiligheidsdeskundige ervoor dat die maatregelen doorgevoerd worden.

De Veiligheidsdeskundige houdt zich niet alleen bezig met de wet- en regelgeving, maar kijkt ook naar de risico’s die werknemers op de werkvloer lopen. Hiervoor voert hij gesprekken met werknemers. Hij kan zich goed inleven in het werk dat anderen doen, en de risico’s die dat werk met zich meebrengt. Daarnaast is de Veiligheidsdeskundige specialist op het veiligheidsgebied en kan hij goed de veiligheid en eventuele risico’s analyseren.

Vaardigheden MVK’er

- Rapporteren en presenteren
- Inspecties en controles binnen het bedrijfsproces op naleving van het veiligheidsbeleid.
- Het beoordelen van werksituaties.
- Het inventariseren van risico's.
- Adviseren van werkgevers en werknemers
- Kennis van gespreken interviewtechnieken
- De procesveiligheid en veiligheid van de werknemers in bedrijven

Studiebelasting

De opleiding Middelbaar Veiligheidskundige wordt volledig verzorgd in dagonderwijs en is verdeeld over 14 lesdagen. De cursussen MVK worden verzorgt op zaterdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

  • Bijeenkomsten

circa 112 uur

  • Zelfstudie + examen en voorbereiding

75 tot 115 uur

  • Individuele studieopdrachten

circa 55 uur

  • Scriptie

circa 85 uur

  • Totale studiebelasting

circa 327-367 uur.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van 6 tot 15 deelnemers om zo ieder de benodigde persoonlijke begeleiding te kunnen geven. De opleiding wordt afgesloten met een eindtoets en scriptie.

Vooropleiding

  • VOL VCA is verplicht. Ook is het mogelijk deze na u inschrijving te voldoen.
  • U wordt toegelaten met aantoonbaar MBO-werk- en -denkniveau of hoger met technische kennis, voldoende ervaring of met een andere vooropleiding.

Twijfelt u eraan of u aan de eisen voldoet? Neem dan gerust contact met ons op.

Diploma

Alle onderdelen dienen met een voldoende te zijn afgesloten en u heeft een aanwezigheidsplicht van meer dan 80%. Indien dit het geval is ontvangt u een diploma MVK.

Voor wie

HSE medewerkers, KAM coördinatoren, VGM-functionarissen, BHV opleiders, professioneel brandweer- en ambulancepersoneel , beveiligingsmedewerkers etc.

Waar

Binnen een externe arbodienst, als zelfstandige, een detacheringsbedrijf, bij een bedrijf of instelling of als auditor bij een certificerende instelling. Na het behalen van deze opleiding mag je jezelf Middelbaar Veiligheidskundige noemen. Kom in contact met verschillende organisaties en voer voor hen een veiligheidsbeleid uit.

Inschrijven op deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?


Bedrijfsgegevens






Persoonsgegevens

Deelnemer






Contactpersoon:
Is deze deelnemer ook contactpersoon voor dit bedrijf?

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Beschikbare plaatsen: 12
€5,400.00 per persoon
Bestaat uit 1 dag(en)
Startdatum 01-03-2022